Ridpass nummer två

Håller på med Spirits igångsättning nu, och under första veckan tar vi det väldigt lugnt.
Igår hämtade jag upp henne från hagen och ställde henne i gången för att göra henne iordning. Hon stod jättefint, även om det är liite tråkigt att bara stå stilla. Men det är ju så skönt att bli pysslad med och kliad på!
Igår (onsdag) blev det premiär på ridbanan. Den är stor och fin, och underlaget känns bra. Skönt att ha en riktig, belyst paddock när mörkret kommer krypande. Ett ridhus hade iochförsig inte heller varit fel, men man kan inte få allt här i världen.
Iallafall så blev det ett lugnt litet pass på ca en halvtimme. Började med att skritta på rakt spår i ca 10 minuter med tempoväxlingar, halvhalter och halter. Vände snett igenom när jag bytte varv, för att inte behöva kräva att hon ska ställa sig så mycket som vid till exempel en volt tillbaka. När hon kändes lite mjukare travade jag ett par minuter i båda varven, och avslutade med att skritta henne på lång tygel. Det är så mycket jag vill göra, men vi tar det väldigt lugnt nu i början så att hon hinner med, både i kroppen och knoppen :)
Idag, torsdag, fick Spirit vila medan jag fixade stallsysslorna och putsade lite av utrustningen. Bland annat fick mitt london-färgade träns sig en uppfräschning. Kommer bli snyggt till sadeln! Innan jag åkte hem gick jag ner till sommarhagen där hästarna fortfarande går för att gosa lite. Där hittade jag en välmående Spirit tillsammans med hennes nya kompisar. Hon verkar trivas!
/Josefin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0