You make my world bright and shiny


I förmiddags var det tänkt att vi skulle träna markarbete för Bella. Men på grund av för dåligt underlag på ridbanan (först översvämmat på grund av de senaste dagarnas regn sen nattens frost på det..) så ställde vi in. Istället tog jag Spirit på en tur ut i skogen. Solen sken och luften var klar. Spirit var på sitt bästa humör och gick glatt framåt med spetsade öron hela rundan. Älskade häst!

Namnskylt

För ett tag sedan beställde jag en namnskylt till Spirit på nätet. I fredags damp den ner i brevlådan. Fin va?

Syskonhelg!

Förra helgen var lillasyster och brors flickvän och hälsade på oss i Kalmar. Jag drog med dem till stallet för att mocka lite skit och rida.






Veckoplanering

Måndag: Vila
Tisdag: Markarbete med bommar. Tempoväxlingar och övergångar.
Onsdag: Uteritt med Nadja och Nubbe
Torsdag: Vila (Spirit ska klippas)
Fredag: Markarbete med cavaletti. Ridning på böjda och raka spår.
Lördag: Uteritt i skritt
Söndag: Uteritt

Träning för Bella

Idag tränade vi markarbete för Bella. Vi övade mest på övergångar och galoppfattningar. Spirit Var pigg och glad, även om det blev lite protester emellanåt, "nej matte, nu är det för jobbigt!".
Vi hittade även orsaken till varför Spirit fattar fel galopp hela tiden. Problemet sitter hos mig, i mina höfter. Jag skjuter fram "fel" höft i fattningen, så Spirit har egentligen gjort rätt hela tiden. Det är jag som gett fel signaler.
Lektionen var rolig och det känns som vi kommer någon vart!
Efter träningen fick bebis äta gräääs!

Veckoplanering

Förra veckans planering höll inte riktigt. I lördags löshoppade jag Spirit med hjälp av Nadja, och idag red jag lite på banan. Mina syskon och min brors flickvän hängde med till stallet, och min syster och Elise red en liten stund i skritt de med. Så det blev ett lugnt pass.
Imorgon börjar älgjakten, så det blir inga turer i skogen ett tag framöver... Här kommer iallafall kommande veckas planering, som det kommer se ut på ett ungefär!
Måndag: Markarbete med cavaletti
Tisdag: Vila
Onsdag: Tempoväxlingar och övergångar
Torsdag: Träning från marken
Fredag: Vila
Lördag: Markarbete på ridbanan, små hinder
Söndag: Markarbete på ridbanan

Bäbis!

Har tagit kontakt med de som ägde Spirit som föl. Idag fick jag ett mail med ett ar bilder på Spirit när hon var liten bäbis. Så söt!
Spirit med mamma Tina.



Gekås

I fredags åkte jag och tre kompisar till Ullared. Jag handlade en del till Spirit och ridkläder till mig själv. Jag kom bland annat hem med en ny grimma, ett juligt fleecetäcke, en man- och svansborste, en röd väst, en grå hoodie, svarta ridbyxor, varma sockor, jodphurs med stålhätta, en dunjacka till vintern och lite annat smått och gott.
Spirit i sin nya grimma i färgerna rött, blått och vitt.
Det fina jultäcket ;) Kostade endast 29 spänn så jag kunde inte låta bli!

Vilka är ni?

Ser på statistiken att ni iallafall är några stycken som läser min blogg dagligen.
Men, vilka är ni? Jag blir nyfiken på er!
Rider ni? Har ni isåfall också egen häst, är medryttare eller rider ni lektion på ridskola?
Har ni någon egen blogg?

Galoppfattningar och avsaktningar

Idag tränade jag och Spirit galoppfattningar och avsaktningar. Jag började såklart med att värma upp i skritt och trav. Gjorde mycket halter och jobbade henne i olika tempon.
Jag hade byggt upp ett litet hinder med två travbommar några meter framför, och två travbommar några meter bakom.
Tanken var att jag skulle trava över bommarna, fatta galopp och galoppera över hindret (ca 40 cm) och sen sakta av till trav och trava över de andra bommarna. Dock märkte jag att utmaningen blev lite för stor för Spirit. Hon hann inte riktigt med, och jag kände att vi behövde sänka nivån lite. Emellanåt måste jag verkligen påminna mig själv om att hon fortfarande är bäbis. Hon verkar så mycket äldre till sättet vid all annan hanteringen så man glömmer lätt bort att hon bara är fem, och att hon faktiskt inte är riden alls mycket. Så, sagt och gjort, jag sänkte nivån på övningen ganska rejält. Hade en bom några meter före hindret, och en efter. Travade fram till den första, fattade galopp efter den och lät henne galoppera efteråt också. Då hann hon med mycket bättre, och jag märkte att hon koncentrerade sig på ett helt annat sätt. Hon har fortfarande svårt att fatta rätt galopp, men nu tar hon iallafall fattningen direkt och "springer inte iväg". Jag fokuserar och glädjer mig över varenda litet framsteg! Mycket mer än så gjorde vi inte idag, vill inte trötta ut henne. Så vi skrittade av, sen fick hon komma in i stallet, bli ompysslad och bortskämd med både kärlek och lite godis!

Veckoplanering

Ändring!
Ny kategori här på bloggen. Här skriver jag hur träningen för nästkommande vecka kommer se ut. Dock är jag lite flexibel, så planeringen kommer att ändras då och då beroende på väder, dagsform och annat som gör att planeringen helt enkelt inte håller.
Nästa vecka har jag tänk ska se ut så här:
Måndag: Vila
Tisdag: Lydnadsövning: Galoppfattning och avsaktning
Onsdag: Skritta ut
Torsdag: Träning för Bella: Markarbete
Fredag: Vila
Lördag: Markarbete: Övergångar och tempoväxlingar
Söndag: Uteritt

Friday

Nu har vi kommit igång så smått igen efter vilan! I veckan har det blivit kort-korta pass på ridbanan. Idag red vi ut i skogen i det sköna höstvädret, tillsammans med Nadja och Nubbe. En härlig tur blev det, även om jag trodde vi kom vilse där ett tag! En sak är säker, jag kommer inte ge mig ut själv på någon längre tur förrän jag är säker på att jag hittar vägen.. Spirit tyckte det var kul. Hon verkade ävrn trivas med det nya bettet som jag köpte i förrgår, ett tredelat eggbett. Jag var inne om på H**ks, och fick även med mig ett snyggt marinblått schabrak och ett par nya bakbenskydd därifrån. Hon blev så fin så!

Vinn ett schabrak hos Lovisa

länk: http://lovicious.blogg.se



RSS 2.0