En vecka flyger förbi så snabbt!

Sen jag skrev förra gången har det blivit en liten ridtur i skogen och på "vallen", ett fält som ligger en bit från stallet. Red lite tempoväxlingar i skritt och trav, och gjorde mycket halvhalter och halter för att få henne att "lyssna till" lite extra. När hon kändes uppvärmd gav vi oss på lite galoppfattningar. Fattningen i vänster varv gick som en dans, och jag saktade av bara några steg efter att hon fattat rätt. Höger var däremot lite klurigare tyckte Spirit, och fattade mycket hellre vänster. Efter ett par-tre felfattningar fångade jag upp henne i en hörnpassering, la en volt och ställde henne ganska rejält in mot höger. Hon föll då in i höger galopp, och vi fortsatte några språng rakt fram innan jag saktade av och klappade och berömde massor. Sen skrittade vi av, och red tillbaka till stallet.
Nästa dag, det vill säga igår, vilade Spirit. Planerar in runt tre vilodagar per vecka, och rider varierat eller går med henne de fyra resterande dagarna.
Idag blev det ett litet pass på ridbanan. En halvtimmes dressyr med lite mjukgörande övningar. Stora volter och serpentiner i varierande tempo. Idag höll vi oss till arbete i skritt och trav. Även om hon inte hittat formen än så känns hon mjuk och fin emellanåt. Men vi har mycket att jobba med, tillsammans.
På tisdag ska jag rida för tränare för första gången med Spirit. Det ska bli så himla kul. Mer om det nästa vecka!
Jag har inte riktigt bestämt vad jag ska hitta på med henne i helgen, mer än att hon ska få vila antingen imorgon eller på söndag.
Är det någon som har tips på bra och roliga ridövningar inom dressyr/markarbete så skriv gärna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0